Dagje Uit

10 toeristische trekpleisters in Nederland

Nederland is rijk aan mooie, leuke en bijzondere bezienswaardigheden en attracties. Ook als Nederlander echt de moeite waard om een keer een bezoekje aan te brengen. Maar waarom gaan wij hier nooit naartoe? Ik hoor u denken ‘deze plekken zijn altijd bomvol met toeristen.’ Daarom is dit hét moment om de toeristische trekpleisters te bezoeken. Wij hebben speciaal voor u de 10 leukste, meest bijzondere en meest bezochte toeristische attracties op een rijtje gezet, zodat u zelf als toerist Nederland kunt ontdekken in alle rust. 

#1. Het Anne Frank Huis

Misschien wel de meest bijzondere en indrukwekkende plek die wij in Nederland hebben, het Anne Frank huis. Deze plek vertelt een stukje over de Nederlandse geschiedenis, het is een museum met een verhaal. Een plek waar je veel mensen over hoort. Hoewel er geen meubels meer staan, ademen de kamers in het Anne Frank Huis nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto’s, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers illustreren de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank zijn hier te zien. Normaal sta je uren in de rij om hier naar binnen te kunnen, in deze corona tijd zal dit niet zoveel voorkomen. 

#2. Rondvaart door de Amsterdamse grachten

Bekijk onze hoofdstad vanaf een andere kant, het water! Met een rondvaartboot ga je op ontdekkingstocht door de eeuwenoude grachtengordel van Amsterdam. Je leert Amsterdam op een andere manier kennen. Wist u dat er in Amsterdam meer dan 100 kilometer aan grachten ligt? Dit betekent dat u meer dan genoeg te zien krijgt van de stad. Vaar door de bekende Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht, bewonder de grachtenpanden en luister naar de audiogids aan boord. Zo komt u in een korte tijd alles te weten over onze mooie hoofdstad. Leer Amsterdam kennen zoals zij bijna nooit is, leeg en rustig. Dit is hét moment om in een boot te stappen. De boot is niet overvol maar heerlijk rustig. Ideaal om alles te bekijken en echt te genieten met uw gezelschap. Tip: vergeet uw mondkapje niet.

#3. Volendam

Het oude vissersdorp aan het markermeer. Een plaats in Nederland waar normaal hordes aan toeristen lopen, op zoek naar de historische vissersboten en klederdracht. Met op de dijk, aan de haven, vele souvenirwinkels en restaurants. Voor een typische Hollandse dag bent u in Volendam aan het juiste adres. Wandel door het oude Doolhof, het oudste deel van het Volendamse centrum. Kleine huisjes achter de haven die de authentieke sfeer van vroeger tonen. Bezoek de visafslag, één van de rijksmonumenten in Volendam. Leer alles over de echte Hollandse stroopwafel in het stroopwafel museum, proef en maak uw eigen stroopwafel! Neem één van de leukste souvenirs mee naar huis, laat een foto in klederdracht maken! Een gezellige fotoshoot met als eindresultaat een herinnering voor het leven.

#4. Madurodam

Breng in 1 keer een bezoek aan heel Nederland! Nederland is in vergelijking met andere landen een klein land en dus makkelijk te bereizen om alles te zien en bezoeken. Met een bezoek aan Madurodam is dit zelfs mogelijk binnen een uur tijd! Madurodam is Nederland in het klein, je ontdekt door wereldberoemde miniaturen het mooiste en beste van Nederland. In Madurodam is veel te doen en te zien. Een gezellig en leerzaam uitje voor het hele gezin, waar je handen en ogen te kort komt. Sla met deze tickets de wachtrij over en sta meteen binnen.

#5. Kinderdijk

Een echt stukje Nederland. Ontdek hier de 19 schitterende molens van Kinderdijk, een plaats in Zuid-Holland. En zie hoe de Nederlanders al meer dan 1000 jaar omgaan met de waterbeheersing. Dit is zeker een bezoekje waard, de molens van Kinderdijk staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst. Ontdek het gebied vanaf het water met een bijzondere boottocht, beluister de audiotours in de Kinderdijk app, bekijk de multiscreen film in een van de musea of bezoek de molen werkplaats om alle ins en outs te leren over de werking en onderhoud van de molens. Maak tot slot een foto op deze plek, dit is namelijk één van de meest gefotografeerde plekken in Nederland!

#6.  Giethoorn

Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen van over de hele wereld Giethoorn, een idyllisch dorpje gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, in Overijssel. Bij de meeste van ons wel bekend. Met 176 houten bruggetjes, de boot als vervoersmiddel en geen wegen voor auto’s wordt deze plek ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Alles gaat hier te voet, fietsend of varend, zelfs het bezorgen van de post! Door de duizenden toeristen per jaar ligt het water vaak vol met bootjes en lopen er overal toeristen. Giethoorn is zeker een plek in Nederland waar je als Nederlander zelf geweest moet zijn. Daarom brengt deze tijd ook zijn positieve dingen.Nu is deze plek namelijk heerlijk rustig. Breng met het gezin een bezoek aan Giethoorn. Blijf gezellig overnachten, doe een boottocht door de smalle waterwegen, onder sierlijk gebogen bruggen, langs gezellige huisjes met rieten daken, huur een kano, wandel, fiets of solex langs de grachten en plof lekker neer in één van de vele restaurants om te proosten met het gezin. Een heerlijk toeristisch uitstapje in eigen land.

#7. Kaasmarkt

Iets typisch Nederlands, de Kaasmarkten! Een bijzonder evenement voor zowel toeristen als Nederlanders zelf. Momenteel bestaan er nog vijf kaasmarkten in Nederland: in Alkmaar, Edam, Gouda, Woerden en Hoorn. Op de markten van Gouda en Woerden wordt nog echt ouderwets gehandeld over kaas, de andere markten zijn ingericht op toeristen. Op de toeristische kaasmarkten staan verschillende kramen waar u bijvoorbeeld kunt zien hoe vroeger klompen, kaarsen en karnemelk gemaakt werden. De traditionele kaasdragers geven een uitgebreide uitleg over de kazen. Een gezellig Nederlands uitje. In verband met het coronavirus beginnen de kaasmarkten in het voorjaar van 2021 weer. 

#8. Zaanse schans

De Zaanse schans is één van de populairste attracties van Noord-Holland. De Zaanse schans is een uniek dorp vol authentieke houten huisjes, molens, ambachten en een kaas- en zuivelboerderij. Zowel binnen als buiten ziet u de oude Zaanse stijl terug, u vindt hier geschiedenis en nostalgie. Stap op de koeienboot en vaar langs alle bijzondere en prachtige molens, bezoek één van de kleinere en grotere musea, leer hoe klompen worden gemaakt of bekijk een molen van binnen en laat u verrassen. Bekijk voor leuke kortingen bij onderandere de souvenirswinkels en restaurantjes deze tickets.

#9. Euromast

Geniet van een adembenemend uitzicht van Rotterdam op een hoogte van 185 meter. De hoogste uitkijktoren van Nederland. Een toren waar veel te doen is. Waai uit op het platform en staar lekker voor u uit, of maak de mooiste selfies! Eén ding is zeker het uitzicht laat een zekere indruk achter. Wilt u meer te weten komen over de stad? Stap in de Euroscoop, een roterende glazen lift die u naar het puntje van de toren brengt terwijl een voice-over u alles over de stad vertelt. Om de kinderen een extra leuk bezoek te bezorgen is er speciaal voor hen een speurtocht uitgezet. Bent u een echte waaghals? Van juni t/m september kunt u op 100 meter over de balustrade stappen en aan een touw naar beneden abseilen! Bestel snel uw tickets!

#10. Keukenhof

Eén van de mooiste attracties van Nederland, de Keukenhof.  Maar een periode van 7 tot 8 weken per jaar geopend en toch trekt deze plek meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim 7 miljoen bloembollen van krokussen, narcissen, tulpen en hyacinten. U vindt hier kleurrijke bloemenvelden rondom een lentetuin en u ziet prachtig bloeiende voorjaarsbloemen. De wandelpaden van 15 kilometer lang zijn zo aangelegd dat u kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Ook aan de kinderen is gedacht. Naast alle prachtige bloemen kleuren die te bewonderen zijn, is er voor hen een speeltuin, leuke speurtocht door het park, een kinderboerderij en een doolhof. In 2021 zal het park geopend zijn van 20 maart t/m 9 mei. Skip the line en loop zo de mooiste attractie van Nederland in. Is dit door het coronavirus helaas niet mogelijk? Keukenhof organiseert een virtuele tour door het park zodat u in 2021 toch nog kunt genieten van dit prachtige stukje Nederland. 

10 toeristische trekpleisters in Nederland was last modified: december 7th, 2020 by Redactie / Redaktion / Rédaction
Share
Geschreven door:
Redactie / Redaktion / Rédaction

Recent Posts

Wat zijn de leukste en beste Center Parcs parken?

Wat de beste Center Parcs is voor de een, is niet per sé de beste…

3 dagen geleden

Kleinschalig vakantiepark boeken? Bekijk onze top 11

Soms is een kleinschalig vakantiepark precies wat je nodig hebt. Verlang jij naar een ontsnapping…

2 weken geleden

Een vakantiepark met subtropisch zwembad en indoor speeltuin voor gegarandeerd vakantieplezier

De keuze voor een vakantiepark met subtropisch zwembad en indoor speeltuin, is soms de redding…

3 weken geleden

Dit zijn de 19 mooiste huisjes direct aan het water

's Ochtends word je wakker in je huisje aan het water. Met het geluid van…

3 weken geleden

Vier de lente in al haar pracht bij Center Parcs

De lente staat symbool voor een nieuw begin en bij Center Parcs wordt dit seizoen…

4 weken geleden

Top 7 Bungalowparken met de beste animatieteams

Een vakantiepark met animatie in Nederland: het recept voor een topvakantie Een vakantiepark met animatie…

1 maand geleden