Categorieën: Dagje Uit

Top 5 kleine pretparken

Nederland heeft vele attractieparken. Iedereen is bekend met de Efteling en Duinrell, maar daarnaast zijn er ook vele kleine attractieparken die zeker een bezoek waard zijn. Hier zullen uw kinderen zich zeker vermaken. Daarom hebben wij in deze blog de vijf leukste kleine pretparken in Nederland voor u op een rij gezet!

#1 Toverland in Sevenum

Toverland is in 2012 door de ANWB uitgeroepen tot het beste uitje van Nederland. In 2001 is het park geopend als overdekte speeltuin, maar inmiddels zijn er tal van attracties bijgekomen. Hoewel het nog steeds een klein pretpark is, zijn er nu maar liefst vier spannende achtbanen, waaronder de Boomerang. Deze achtbaan is geheel overdekt. Tevens bevindt de eerste motorfietsachtbaan ter wereld zich in Toverland. Tijdens een dag in Toverland mag dit zeker niet op uw lijstje ontbreken.

#2 BillyBird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk is een klein pretpark dat gebouwd is rond een strandbad. Om deze recreatieplas zijn ook de meeste attracties en speeltuinen gelegen. Het grootste deel van de attracties bevindt zich echter buiten en daarmee is het dit kleine pretpark vooral gericht op het zomerseizoen. Uw kinderen zullen zich hier zeker vermaken. Zo is er een energie neutrale familieachtbaan. Verder is er ook een klimberg waar de echte avonturier zich kan uitleven.

Voor wie van spanning houdt mag een ritje van de bootjesglijbaan niet ontbreken. Zodra het groen licht is, gaat u met een hoge snelheid naar beneden.

Ook aan ontspanning is gedacht. Op warme zomerdagen kunt u heerlijk genieten en zwemmen in de recreatieplas.

#3 Attractiepark Drouwenerzand

Een ander klein pretpark dat een gezellige dagje weg biedt voor het hele gezin is Attractiepark Drouwenerzand. Gelegen in het Drentse Drouwen wordt er in dit attractiepark gewerkt met het all-in principe. Hierbij zit het eten en drinken al bij de entreeprijs is inbegrepen.

Het attractiepark beschikt over verschillende attracties, waaronder de spectaculaire XLR8. In deze attractie wordt u in een arm steeds rondgeslingerd. De attractie verbruikt niet alleen energie, maar wekt dit ook weer op.

Verder is er ook een spookhuis, draaimolen en een waterplein voor afkoeling tijdens de warme zomerdagen.

#4 Dippiedoe in Best

Een ander klein, maar leuk attractiepark is Dippiedoe in het Brabantse Best. Dippiedoe heeft vele attracties, een grote indoor speelhal en is bovendien gelegen aan een mooie recreatieplas waar op warme dagen in gezwommen kan worden.

Buiten zijn er vele attracties waaronder de spannende achtbaan Tyfoon. Ook noemenswaardig is de Angry Birds speeltuin met een piratenschip en een vogelnest waar de kinderen vanaf kunnen glijden.

#5 Drievliet

Een attractiepark wat zeker niet in deze lijst mag ontbreken is het attractiepark Drievliet. Drievliet is gelegen vlakbij Den Haag. Dit is één van de kleine attractieparken dat alles biedt voor een geslaagd dagje uit met het gezin. Zo zijn er diverse attracties. Uniek is de Formule X achtbaan. Deze achtbaan zit binnen 2 seconden aan de 70 kilometer per uur en gaat vervolgens een looping in.

Daarnaast zijn er ook vele familieattracties waaronder een mooie zweefmolen, de familieachtbaan dynamite express en de boomstammenbaan Jungle River.

Top 5 kleine pretparken was last modified: september 4th, 2017 by Redactie / Redaktion / Rédaction
Share
Geschreven door:
Redactie / Redaktion / Rédaction

Recent Posts

Wat zijn de leukste en beste Center Parcs parken?

Wat de beste Center Parcs is voor de een, is niet per sé de beste…

3 dagen geleden

Kleinschalig vakantiepark boeken? Bekijk onze top 11

Soms is een kleinschalig vakantiepark precies wat je nodig hebt. Verlang jij naar een ontsnapping…

2 weken geleden

Een vakantiepark met subtropisch zwembad en indoor speeltuin voor gegarandeerd vakantieplezier

De keuze voor een vakantiepark met subtropisch zwembad en indoor speeltuin, is soms de redding…

3 weken geleden

Dit zijn de 19 mooiste huisjes direct aan het water

's Ochtends word je wakker in je huisje aan het water. Met het geluid van…

3 weken geleden

Vier de lente in al haar pracht bij Center Parcs

De lente staat symbool voor een nieuw begin en bij Center Parcs wordt dit seizoen…

4 weken geleden

Top 7 Bungalowparken met de beste animatieteams

Een vakantiepark met animatie in Nederland: het recept voor een topvakantie Een vakantiepark met animatie…

1 maand geleden