Vakantieparken

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4!

Aaaaahhh…. dat is schrikken! Het spannendste kinderfeest, genaamd: ‘Halloween’ komt weer dichterbij. Dat betekent een vakantie vol met versierde pompoenen, gezellige lichtjes en lampionnen, en speciale hapjes en drankjes die helemaal bij het thema passen. Als de allerkleinsten op bed liggen, wordt het steeds een stukje spannender. Durf jij een overnachting aan op één van de vakantieparken? Lees dan snel de top 4!

Magic Halloween

Even terug naar het begin… wat betekent Halloween ook alweer? Halloween is een feestdag wat plaatsvindt op 31 oktober. Vanuit de Keltische cultuur was dit de avond voor het nieuwe jaar.  31 Oktober was dus hun oudejaarsavond. Onder de Kelten gingen verhalen de ronde dat vlak voordat het nieuwe jaar begon geesten van overleden mensen terugkwamen en in de ziel probeerden te kruipen van nog levende mensen. Dit is dus de reden dat de Kelten zich vroeger verkleedde als griezelige wezens om zo niet bezeten te worden. Deze feestdag wordt nu voornamelijk gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de USA en Canada. Toch lijkt Nederland dit ook steeds vaker te vieren. Inmiddels is het feest ‘All Hallows Eve’ verwesterd en gaan kinderen voornamelijk langs de deuren voor snoep.

Vier Halloween op een vakantiepark

1. Ervaar jouw spannendste vakantie tijdens Halloween bij Roompot

Bij de Roompot vakantieparken krijg je een spannende tijd in de maand oktober. Niet alleen vanwege de activiteiten, maar ook tijdens je verblijf zelf. Wanneer je rond de tijd van Halloween bij Roompot een verblijf zoekt, staan er veel activiteiten klaar voor jong en oud. Uiteraard kan de pompoenworkshop niet onderbreken. Hier ga je niet alleen een pompoen versieren, maar ook een magische lampion maken, zodat jij die avond verkleed en wel de deur uit kan. Loop de Halloween parade en voer opdrachten uit via een QR-code. Houd jij nog meer van spanning en sensatie? Doe dan mee aan de Frankenstein workshop of zoek de kwijtgeraakte spullen van Hetty de Heks. Of wat dacht je van een griezel pizza maken? Brrrr…. Ik krijg daar nu al de kriebels van… Wil je toch nog een beetje uitdaging? Dan kan je meedoen met de Magic & Monster quiz, waar jij kan laten zien dat jij de grootste griezelaar bent! Genoeg te doen dus!

Wees niet getreurd… Niet alleen het weekend voor Halloween worden deze spannende activiteiten georganiseerd, maar gewoon de hele maand oktober! Boek snel jouw meest aangstaanjagende leuke verblijf bij Roompot.

2. Griezel mee tijdens Halloween op Center Parcs

Tijdens je verblijf rond Halloween bij Center Parcs zul je niks tekort komen.. En vooral niet tijdens de hele maand oktober. Verzamel maar snel alle moed bijeen en zet je alvast schrap voor speciale Halloween activiteiten. Tijdens Halloween bij Center Parcs  kun je namelijk ook lekker griezelen met andere kinderen. Luister hier bijvoorbeeld vol spanning naar de Halloween voorleesverhalen en dans op de Halloween-beats tijdens een speciale Halloween disco. Ook kan je een herfstachtige lekkernij maken tijdens een workshop: Cakepops. Wanneer je een echte waaghals bent, kan jij je laten verrassen door de mobiele Halloween Entertainment Team dat zomaar rond jouw huisje kan sluipen. Dat wordt uitkijken!

Haal jouw spannendste outfit maar gauw uit de kast en boek nu jouw verblijf  bij Center Parcs!

3. Ga op avontuur tijdens Halloween bij Landal

Je bent vast wel eens een weekend weg geweest bij Landal Greenparks, maar ik durf te wedden dat je de spannendste tijd van het jaar hier nog niet hebt ervaren. Aangezien Halloween ook midden in het herfstseizoen valt, kan je tijdens Halloween bij Landal typische herfst activiteiten ondernemen. Zo kan je samen op ontdekking op de vakantieparken en verzamel je via de Landal Adventure App verschillende grondstoffen. Deze dienen als basis van een digitale boomhut. Bovendien ontdek je tijdens deze ontdekkingstocht ook leuke weetjes over de natuur. Wil je toch iets anders? Ga dan gezellig bij het kampvuur marshmallows roosteren en popcorn poppen. Want ook dat kan spannend zijn!

Ontdek zelf het spannendste avontuur bij Landal Greenparks!

4. Hoe ga jij verkleed tijdens Halloween op een vakantiepark van EuroParcs?

Naast dat alle EuroParcs parken er prachtig uitzien vanwege de warme herfstkleuren, organiseren enkele ook verschillende activiteiten tijdens Halloween. Zo strijkt er in de herfstvakantie bij enkele EuroParcs parken* een magisch circus neer met een griezelig tintje. Het circus is tegen betaling toegankelijk voor parkgasten. Ook wordt er op diverse EuroParcs parken** op donderdagavond ‘Trick or Treat’ en een Halloweentocht georganiseerd. Dat klinkt spannend toch? Hoe enger jij jezelf en jouw vakantiehuis aankleed, hoe spannender het wordt! 

* EuroParcs De Zanding (16 & 17 oktober), EuroParcs Resort De Wije Werelt (19 oktober), EuroParcs Resort Limburg (29 oktober) en EuroParcs Resort Zilverstrand (4 november).

** EuroParcs Maasduinen, EuroParcs De Zanding, Droompark Hooge Veluwe, EuroParcs Beekbergen, EuroParcs Bad Hoophuizen

Hoe spannend ga jij het maken tijdens Halloween op een vakantiepark van  EuroParcs? Bekijk snel het aanbod en boek jouw verblijf.

Geen zin in Halloween, maar wel in een overnachting?

Wil je wel genieten van de fantastische herfstsferen bij  één van deze vakantiepark-ketens, maar liever niet mee doen met de activiteiten? Geen probleem natuurlijk! Bekijk hier het hele aanbod voor tijdens de herfstvakantie en geef kleur aan jouw najaar!

Halloween op een vakantiepark vieren? Bekijk nu de top 4! was last modified: oktober 8th, 2021 by Bente
Share
Geschreven door:
Bente

Recent Posts

Wat zijn de leukste en beste Center Parcs parken?

Wat de beste Center Parcs is voor de een, is niet per sé de beste…

4 dagen geleden

Kleinschalig vakantiepark boeken? Bekijk onze top 11

Soms is een kleinschalig vakantiepark precies wat je nodig hebt. Verlang jij naar een ontsnapping…

3 weken geleden

Een vakantiepark met subtropisch zwembad en indoor speeltuin voor gegarandeerd vakantieplezier

De keuze voor een vakantiepark met subtropisch zwembad en indoor speeltuin, is soms de redding…

3 weken geleden

Dit zijn de 19 mooiste huisjes direct aan het water

's Ochtends word je wakker in je huisje aan het water. Met het geluid van…

3 weken geleden

Vier de lente in al haar pracht bij Center Parcs

De lente staat symbool voor een nieuw begin en bij Center Parcs wordt dit seizoen…

4 weken geleden

Top 7 Bungalowparken met de beste animatieteams

Een vakantiepark met animatie in Nederland: het recept voor een topvakantie Een vakantiepark met animatie…

1 maand geleden